Ez egy nagyon egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető puncstorta.
Csak a dekorálás időigényesebb.
A manó lányos (ehető ostyával díszített) tortát férjem szülinapjára sütöttem. A kék cicát és a három cicát a Fairy Tail című anime sorozat alapján készítettem karácsonyra. Szülinapokra is szoktam ezt készíteni, húsvétkor és karácsonykor szinte rendszeresen ez készül, mert ez az egyetlen torta, amit a család minden tagja nagyon szeret.
Hozzávalók:
Tésztához: 8 db tojás, 8 ek. víz, 400 gramm finomliszt, 400 gramm porcukor, 1 tk. sütőpor, 1 csipet só
Csak a dekorálás időigényesebb.
A manó lányos (ehető ostyával díszített) tortát férjem szülinapjára sütöttem. A kék cicát és a három cicát a Fairy Tail című anime sorozat alapján készítettem karácsonyra. Szülinapokra is szoktam ezt készíteni, húsvétkor és karácsonykor szinte rendszeresen ez készül, mert ez az egyetlen torta, amit a család minden tagja nagyon szeret.
Hozzávalók:
Tésztához: 8 db tojás, 8 ek. víz, 400 gramm finomliszt, 400 gramm porcukor, 1 tk. sütőpor, 1 csipet só
(Ez az alap adag, de természetesen a formától függően növelhető, vagy csökkenthető)
Töltelékhez: körben leeső tészta, 1,5 dl tej, 3 ek. rumaromás víz, 10 dkg darált dió, 4,5 dl víz, 22,5 dkg cukor, 3 ek szilvalekvár +a lap kenéséhez
Díszítéshez: Marcipánmassza, ételfesték
Elkészítés:
A tojást habosra verem a sóval, kanalanként hozzáadom a hideg vízet, a cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Elkészítés:
A tojást habosra verem a sóval, kanalanként hozzáadom a hideg vízet, a cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet.
A piskótát félbevágom. (Az utóbbi időben úgy készítem, hogy félbevágom, kibelezem a tetejét és az alját és ez megy a töltelékbe, a korábbi verzióknál a formát kivágtam, és ami visszamaradt at lett a töltelék része.)
A vízből és a cukorból szirupot főzök. A levágott piskóta darabokra ráöntöm, majd belekeverem a lekvárt, a diót, és a rumaromás vizet.
Az egész adag masszát elosztjuk az alsó piskóta lapon, majd rátesszük a felső piskótát.
A díszítéshez az egésze beborítjuk a marcipánmasszával, a többi részt a maradék marcipánból vágom ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése