Férjem szülinapjára készült a Barca torta, Anyáéra pedig a rózsás. Hozzávalók:
Piskótatekercshez: 6 tojás 12 kanál cukor 12 kanál liszt Lekvár Krémhez: 1 csomag pudingpor 1 zacskó zselatin (a pici zacskó, amelyik akkora, mint a sütőpor) kevés rumaroma (lehet dió, mandula, ízlés szerint) 2 dl tejszín Díszítéshez: kb. 50 dkg marcipán Elkészítés:
A tojássárgáját krémesre keverem 6 evőkanál vízzel és a cukorral.
Majd beleforgatom a lisztet és a tojásfehérjét.
Gáztepsiben piskótát sütök.
A pudingporból a zacskón leírtak szerint pudingot főzök. (Én vaníliásból szoktam).
A zselatint közben beáztatom a zacskó szerint leírtak alapján vízbe. Amikor a puding elkészül még forrón belekeverem a zselatint.
Amikor kihül beleforgatom a felvert tejszínhabot. Madj az aromával ízesítem.
Egy tálat kibélelek fóliával és körberakom a felszeletel piskótatekerccsel.
A közepébe öntöm a krémet. Hűtőbe teszem pár órára, hogy a krém megdermedjen.
A díszítéshez a marcipánmasszát kisodrom vékonyra.
A tálból egy tálcára kiöntött tortára ragasztom lekvárral. Tetszés szerint marcipánnal díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése