Egy külföldi oldalon találtam ezt a receptet. Nagyon finom, puha az állaga, több nap után sem morzsolódik.
3 g instant élesztő
200 g tej
10 g cukor
10 g vaj
3 g só
A vaj kivételével az összes hozzávalót összekeverjük. Majd hozzáadjuk a vajat és addig gyúrjuk, amíg ruganyos tésztát nem kapunk.
Lisztezett lapra kiöntjük a tésztát és jól kinyomkodjuk a levegőt.
Eztuán felosztjuk a kívánt mennyiségre. Letakarjuk és 15 percig kelesztjük.
Megformázzuk a zsemléket (vagy amilyen formát szeretnénk), betesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, letakarjuk és 40 percig újra kelesztjük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük, majd levesszük 140 fokra és kb. 15 percig sütjük a zsemléket.
Bármilyen formát készíthetünk belőle.
Ha kicsit lágy lenne a tészta akkor természetesen mehet még bele liszt.
sütési idő: 15 min
hőfok: 140 °C
sütési mód: alsó sütés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése