2021. szeptember 24., péntek

Japán tejes zsemle

Egy külföldi oldalon találtam ezt a receptet. Nagyon finom, puha az állaga, több nap után sem morzsolódik.


Hozzávalók:
250 g liszt
3 g instant élesztő
200 g tej

10 g cukor
10 g vaj
3 g só

Elkészítés:

A vaj kivételével az összes hozzávalót összekeverjük. Majd hozzáadjuk a vajat és addig gyúrjuk, amíg ruganyos tésztát nem kapunk.
Lisztezett lapra kiöntjük a tésztát és jól kinyomkodjuk a levegőt.
Eztuán felosztjuk a kívánt mennyiségre. Letakarjuk és 15 percig kelesztjük.
Megformázzuk a zsemléket (vagy amilyen formát szeretnénk), betesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, letakarjuk és 40 percig 
újra kelesztjük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük, majd levesszük 140 fokra és kb. 15 percig sütjük a zsemléket.

Bármilyen formát készíthetünk belőle.

Ha kicsit lágy lenne a tészta akkor természetesen mehet még bele liszt.

sütési idő: 15 min
hőfok: 140 °C
sütési mód: alsó sütés









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Túrós zsemle

 Hozzávalók: 100 gramm liszt, 100 gramm búzadara, 15 gramm sütőpor, 4 gramm só, 250 gramm zsírszegény túró, 1 tojás A hozzávalókat összekeve...