Nagyon régen találtam ezt a receptet, akkor az eredeti télapós verziót készítettem el. Erről azonban sajnos nagyon rossz minőségű képem van. De talán azért látszik a télapós díszítés.
Később elkészítettem a másik két képen látható változatot is. Az eszkimókat és a pingvineket sima linzerből készítettem és ételfestékkel színezett tojásfehérjével díszítettem ki.
Hozzávalók:jégtáblához: 2-3 tojás 2-3 evőkanál víz 4-6 kanál cukor 4-6 kanál liszt baracklekvár
Igluhoz: 25 dkg keksz 10 dkg porcukor 15 dkg kristálycukor 10 dkg baracklekvár 10 dkg durvára vágott dió 5 dkg kakaó mazsola (ízlés szerint)
Díszítéshez: marcipánmassza
Elkészítés:
Jégtábla:
- A tojássárgáját a vízzel, a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, majd a felvert fehérjét.
- Kör tortaformában megsütjük.
- Miután megsült és kihűlt egy tálra tesszük és megkenjük baracklekvárral.
- A fehér marcipánt vékonyra sodorjuk és bevonjuk vele a piskótalapot.
Iglu:
- A hozzávalókat összedolgozzuk egy tálban, majd egy folpackkal bélelt, kisebb tálba kanalazzuk, jól belesimítva.
- Hideg helyre tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
- Az "iglu"-t kiborítjuk a tálból, lehúzzuk róla a folpackot.
- Bevonjuk a maradék fehér marcipán felével.
- Majd óvatosan a jégtáblára helyezzük.
Mikulás:
- A jégkunyhó mellé a piros marcipánból formázzuk a Mikulás testét és a lábait.
- A lábaihoz két hengert készítettem, a testét pedig egy gömbből alakítottam ki, kicsit olyan, mint egy nagy kocka.
- A csizmákhoz és az öv csíkjához a fehér marcipánt kakaóval kentem be, hogy barna legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése